Italia – tinutul pizzei

ITALIA – TINUTUL PIZZEI

Italia este caracterizata ca fiind o destinatie de fantezie pentru toti cei care au o afectiune deosebita pentru mancarea si bautura buna. Daca doriti sa va delectati cu deliciile italiene nu este nevoie ca sa calatoriti pana in Italia pentru acest lucru, ci puteti sa aduceti in propria casa delicioasele retete de pizza si paste.

Pizza si pastele sunt considerate ca fiind cele mai cunoscute preparate din bucataria italiana, dar aceste delicii nu sunt singurele pe care le recomanda acesta patrie a pizzei. In cazul in care doriti sa descoperiti si sa gustati din bucataria italiana trebuie sa experimentati si alte preparate ca de exemplu: lasagna, risotto, salate cu mozzarela, minestrone. Ca si desert pretios, tinutul pizzei va propune un cappuccino, un expresso, napolitane si bineinteles savurosul tiramissu. Fiecare fel de mancare este definit prin mare flexibilitate, printr-o variata gama de ingrediente si printr-o imbelsugata felurime regionala a retetelor.

Bucataria italiana este veche de peste 2000 de ani  si are radacini puternice in istorie, iar de pe alte continente s-au adus influente arabe, condimente si arome exotice. In fiecare bucatarie italiana exista zeci de feluri de pizza, de paste, de orez si foarte multe varietati de branza si soiuri de vin.

Este bine de stiut ca bucataria italiana este foarte diversa si bogata, iar italienii nu mananca doar pizza si paste. In functie de fiecare regiune in parte, se mananca fie mult risotto, fie tortellini sau pizza.

Meniul autentic al italienilor incepe cu antipasti sau cu gustari reci care consta din: platouri umplute cu legume crude sau sotate, variate sortimente de mezeluri, branzeturi si masline. Toate acestea sunt garnisite cu gustari ca: bruschete, focaccia, rosii uscate in ulei sau vinete.

Dupa acesta gustare rece urmeaza in meniu supa care poate sa contina in functie de regiune, urmatoarele: fidea, galuste, taietei, legume, peste, pui sau vita (la acestea se adauga oua batute, cascaval si uneori gris). Dupa ce a fost servita supa, meniul contiuna cu paste.

Ca si in orice alta tara, italienii pretuiesc carnurile fie ca este de porc, pui, vita, miel sau delicatese marine si le adauga variate sosuri sau condimente care le modifica gustul si le dau o savoare mediteraneana. Italienii prefera cateodata Risotto sau orez, pe care il pregatesc cu fructe de mare sau legume, cu smantana si sofran.

Orice masa importanta se incheie bineinteles cu un desert, iar italienii se pot lauda din plin cu o multime de retete pentru deserturi cu care va puteti delecta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s